
Hartige wafel
Beschrijving
Een vegan wafel, kan dat? Ja hoor, wafels kun je ook prima in een vegan variant maken. Dit recept is volledig vegan, zonder ei en zonder koemelk. Maar dit recept kan uiteraard ook prima in een niet vegan variant worden gemaakt. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Zelf vind ik het eigenlijk wel goed om af en toe plantaardig te eten.
Ik maakte met dit recept 10 wafels in een klein rond wafelijzer. De kunst is om het wafelijzer niet te snel open te trekken. Laat het wafelijzer lang genoeg dicht en heb wat geduld, anders wordt het nogal messy! (-;
Wij aten deze wafels als lunch, met als topping avocado en tomaat of hummus met zongedroogde tomaat. Lekker en gezond!
Ingrediënten
Bereidingswijze
-
Stap 1 - Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer deze door elkaar.
Stap 2 - Voeg de olie en sojamelk toe en mix het beslag voor de wafels totdat het lekker luchtig wordt.
Stap 3 - Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Laat de ontdooide spinazie uitlekken in een zeef en druk met een lepel het vocht eruit. Voeg de spinazie en de tomaatjes met alle overige ingrediënten toe aan het beslag en roer door elkaar zodat het goed is verdeeld.
Stap 3 - Vet het wafelijzer in met olie en doe het beslag in het wafelijzer. Ik gebruikte een klein ijzer en voor mij was 1 juslepel beslag voldoende om het ijzer te vullen. Doe niet teveel beslag in het wafelijzer. Als je het wafelijzer dicht doet verdeelt het beslag verder. Het beslag zet ook nog iets uit waardoor het wafelijzer omhoog komt.
Stap 4 - Bak de wafel tot deze een lekker bruin kleurtje krijgt. Ik vind dat hartige wafels best iets donkerder en daarmee harder mogen zijn, anders is de binnenkant van de wafel niet goed gaar. De wafels zijn goed als je zonder moeite het wafelijzer kunt openen.
Notes
Deze hartige vegan wafels blijven in een afgesloten bakje drie dagen goed. Je kunt ze ook invriezen en in de magnetron of (beter nog!) de oven op lage temperatuur opwarmen.