Vanille wafel

heerlijk zoete basis wafel met vanille
vanille wafel met huisgemaakte frambozenjam 2 pinit Bekijk galerij 3 foto's

Deze wafel is echt de basis voor iedere heerlijke topping. Met fruit en chocola of zelfgemaakte jam met poedersuiker. Zin in zoet en makkelijk? Speculoos of hazelnootpasta smaakt er ook lekker bij. Een kop koffie of thee en een stukje wafel door die lekkere dip halen. En natuurlijk mag een toef slagroom ook niet ontbreken.

Ik maakte met dit recept in een klein wafelijzer 15 wafels. We hebben ze heerlijk opgegeten als ontbijt, tussendoortje en dessert.

Wat is jouw favoriete topping voor deze wafel?

Moeilijkheidsgraad: Beginner Bereidingstijd 10 min Kooktijd 5 min Totale bereidingstijd 15 minuten Porties: 15 Calorieën: 145 Kcal per wafel

Beschrijving

heerlijk zoete basis wafel met vanille

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. stap 1 - Doe alle droge ingrediënten in een kom en mix deze even kort door elkaar.

  2. Stap 2 - voeg alle overige ingrediënten toe en mix het beslag voor de wafels totdat het lekker luchtig wordt.

  3. Stap 3 - Vet het wafelijzer in en doe het beslag in het wafelijzer. Ik gebruikte een klein ijzer en voor mij was 1 juslepel beslag voldoende om het ijzer te vullen. Doe niet teveel beslag in het wafelijzer. Als je het wafelijzer dicht doet verdeelt het beslag verder. Het beslag zet ook nog iets uit waardoor het wafelijzer omhoog komt.

  4. Stap 4 - Bak de wafel tot deze net een kleurtje begint te krijgen. Als je ze te donker bakt worden ze hard en mis je de smeuïge textuur. De wafels zijn goed als je zonder moeite het wafelijzer kunt openmaken.

Notes

Deze wafels kun je ca. drie dagen in een afgesloten bak bewaren of invriezen en binnen drie maanden alsnog lekker op eten. Je kunt de wafels verwarmen in de magnetron of op lage temperatuur in de oven. Dus wil je altijd wat lekkers in huis hebben? Maak deze waanzinnige wafels en bewaar ze in de vriezer. 

Keywords: wafel, vanille, melk, ei, basis, bloem
File under

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *