Vanille wafel

vanille wafel met huisgemaakte frambozenjam 2
Moeilijkheidsgraad Beginner
Tijd
Bereidingstijd: 10 min Kooktijd: 5 min Totale bereidingstijd: 15 minuten
Porties 15
Calorieën 145 Kcal per wafel
Beschrijving

heerlijk zoete basis wafel met vanille

Ingrediënten
  • 300 gram bloem
  • 300 mililiter melk
  • 2 eieren
  • 8 gram bakpoeder
  • 6 eetlepels olie ((bijvoorbeeld zonnebloemolie))
  • 2 eetlepels suiker
  • 16 gram vanillesuiker ((2 zakjes))
Bereidingswijze
  1. stap 1 - Doe alle droge ingrediënten in een kom en mix deze even kort door elkaar.
  2. Stap 2 - voeg alle overige ingrediënten toe en mix het beslag voor de wafels totdat het lekker luchtig wordt.
  3. Stap 3 - Vet het wafelijzer in en doe het beslag in het wafelijzer. Ik gebruikte een klein ijzer en voor mij was 1 juslepel beslag voldoende om het ijzer te vullen. Doe niet teveel beslag in het wafelijzer. Als je het wafelijzer dicht doet verdeelt het beslag verder. Het beslag zet ook nog iets uit waardoor het wafelijzer omhoog komt.
  4. Stap 4 - Bak de wafel tot deze net een kleurtje begint te krijgen. Als je ze te donker bakt worden ze hard en mis je de smeuïge textuur. De wafels zijn goed als je zonder moeite het wafelijzer kunt openmaken.
Notes

Deze wafels kun je ca. drie dagen in een afgesloten bak bewaren of invriezen en binnen drie maanden alsnog lekker op eten. Je kunt de wafels verwarmen in de magnetron of op lage temperatuur in de oven. Dus wil je altijd wat lekkers in huis hebben? Maak deze waanzinnige wafels en bewaar ze in de vriezer. 

Keywords: wafel, vanille, melk, ei, basis, bloem

Leuk dat je een recept van Waanzinnig Wafels maakt. We hopen dat het je heerlijk zal smaken! Vond je het lekker? Laat het ons dan vooral weten door dit recept te beoordelen. Heb je nog een vraag of lukte er iets niet? Reageer dan via onze website door een bericht onder dit recept en wij proberen je verder te helpen.